Pahin on vielä edessä, eli istumajärjestys. Olemme miettineet päämme puhki miten istuttaa sukulaiset ja tuttavat ja voin sanoa että Bridezilla astuu kohta esiin ja törkkään vaan ihmisiä sinne tänne...piruvie! Tässä kuitenkin pari muistutusta kaikille kanssakäviöille mitä kannattaa muistaa kun tätä järjestystä alkaa tekemään :)

VIERAIDEN SIJOITTELU

Kenet sijoitetaan minnekin ja minkä mukaan?

Tee istumajärjestys huolella. Mieti ketkä kannattaa laittaa samaan pöytään. Ei kannata ryhtyä luomaan uusia pöytäkuntia ihmisistä, jotka eivät tunne toisiaan. Harva ihminen on niin sosiaalinen, että tuosta vaan uppoaa seurusteluun tuntemattomien ihmisten kanssa ja tuloksena on vaivautunut tunnelma. Myöskään samaan pöytään vierekkäin ei tietenkään kannata laittaa ihmisiä, jotka eivät syystä tai toisesta tule toimeen keskenään, sanoi etiketti sitten mitä tahansa.

Etiketin mukaan häiden istumajärjestys poikkeaa tavallisesta siten, että avio- ja kihlaparit voidaan sijoittaa pöytiin myös vierekkäin. Nainen istuu aina miehen oikealla puolella, oli mies sitten daamin oma seuralainen tai muu pöytäkumppani. Jos nainen-mies vuorottelu ei ole mahdollista, ei plaseeraus siihen kaadu.

Kampapöytä on varsin hyvä pöytämalli varsinkin isommissa häissä. Vieraat istuvat toisiinsa nähden lähemmin ja seurustelu on hauskempaa.

Kunniapaikat ovat hääparin molemmin puolin sekä edessä. Yleensä hääparin vieressä istuvat vanhemmat, etiketin mukaan myös pappi. Jos pappi istuu etiketin mukaan morsiamen vieressä, papin toisella puolella istuu sulhasen äiti ja morsiamen isä.

Sulhasen vieressä istuu morsiamen äiti ja hänen toisella puolellaan sulhasen isä. Käytännössä morsiamen ja sulhasen vieressä istuvat yleensä kuitenkin heidän appivanhempansa tai omat vanhempansa.

Kampapöydässä, eli E-kirjaimen muotoisessa pöytäjärjestyksessä, hääparin edestä alkavassa pöydässä istuvat kaaso, bestman ja seremoniamestari puolisoineen tai seuralaisineen ja hääparin sisarukset puolisoineen. Keskipöytä on hyvä paikka sijoittaa juhlan juontoon osallistuvia henkilöitä, sillä heillä on omasta pöydästään näkymä kaikkiin vieraisiin samaan aikaan.

Hääparin pitkän pöydän ääressä istuvat myös isovanhemmat ja tai kummit. Kampapöytämallissa hääparin vastapäätä olevalle puolelle pöytää ei sijoiteta vieraita. Myöskään pitkissä pöydissä hääparin edessä oleville kahdelle paikalle ei yleensä plaseerata vieraita, jotta vierailla olisi esteetön näkymä hääpariin.

Tämä löyty Amoriin.comista ja sitten seuraava
Kaikkijuhlat.net sivulta

Istumajärjestys

Häihin tehdään yleensä istumajärjestys, ainakin kunniavieraiden pöytään. Hääpari istuu joko omassa pöydässään siten, että kaikki häävieraat näkevät heidät tai yhteisessä pöydässä kunniavieraiden kanssa. Jos hääpari istuu yhteisessä pöydässä vieraiden kanssa, kunniapaikat ovat heidän molemmin puolin. Pappi tai suvun vanhin jäsen istuu morsiamen vieressä, sitten sulhasen äiti, ja morsiamen isä. Sulhasen vieressä istuu morsiamen äiti ja sitten sulhasen isä. Kummit ovat myös kunniavieraita. Miehet ja naiset pyritään istumajärjestyksessä sijoittamaan vuorotellen. Samoin kummankin suvun jäseniä olisi hyvä sijoittaa sekaisin, jotta he oppisivat tuntemaan toisiansa.